Programové prohlášení Rady městské části Praha 5 v období 17. září 2019 do konce volebního období

18/12/2019

Zastupitelé politických klubů: Občanská demokratická strana (ODS), TOP 09, ANO 2011, Starostové a nezávislí (STAN) a SNOP 5 a nezávislí vyjádřili 17. září 2019 společnou vůli převzít plnou zodpovědnost za správu městské části Praha 5 a s tím účelem zvolili Radu městské části (dále jen RMČ), výbory zastupitelstva a následně i komise rady. Základním cílem takto zvolených členů RMČ v období od 17. září 2019 do konce volebního období (podzim 2022) je odpovědná správa, rozvoj městské části a zlepšování podmínek pro spokojený život jejích obyvatel.

Bude se přitom vycházet ze specifických podmínek určených polohou městské části v centrální části hlavního města, bohatým kulturně historickým dědictvím i demografickým složením a potenciálem obyvatel Prahy 5. Členové RMČ budou odpovědně vykonávat působnost svěřenou městské části, budou hospodařit dlouhodobě udržitelným způsobem.
Při své činnosti se členové RMČ budou řídit principy založenými na uplatňování koncepčních postupů a jasných pravidel, na efektivním hospodaření, na otevřenosti a široké spolupráci. O své činnosti budou členové RMČ
a představitelé zúčastněných politických subjektů maximálně informovat veřejnost a usilovat o zpětnou vazbu.

Budou rovněž usilovat o úzkou součinnost s hl. m. Praha a ostatními městskými částmi tam, kde je to nutné z hlediska kompetencí, nebo územních a tematických vazeb. Členové RMČ si stanovují pro toto volební období níže uvedené priority členěné do tematických kapitol zohledňujících složení RMČ a působnost jejích členů.

Členové Rady městské části Praha 5:

Mgr. Renáta Zajíčková
Mgr. Nadežda Priečinská
JUDr. Tomáš Homola
Bc. Lukáš Herold
Bc. Martin Slabý
Viktor Čahoj
JUDr. Petr Lachnit
Mgr. Zdeněk Doležal
MgA. David Dušek

Programové prohlášení Rady městské části Praha 5 si můžete stáhnout v příloze.

Přílohy ke stažení

nám. 14. října 1381/4