stav chodníků

Datum interpelace:
26. 01. 2016
Datum odpovědi:
19. 02. 2016
Interpelující:
Ing. Tomáš Adamják
Interpelovaný:
Mgr. Jan Smetana
Příloha interpelace:

Interpelace:

Mgr. Jan Smetana

zástupce starosty MČ P5, předseda politického klubu ČSSD

Věc: interpelace – téma:  Stav chodníků a veřejného prostranství III

 

Vážený pane magistře

interpeluji Vás opětovně ve věci stavu chodníků a veřejného prostranství v naší městské části.

Dne 16.4.2015  a následně dne 5.10.2015 jsem v mých interpelacích vyjádřil kritický názor našich spoluobčanů k neutěšenému stavu chodníků v části Smíchova, kde žiji. Žádal jsem zcela konkrétní zodpovězení několika základních informací, a to: „sdělení konkrétních akcí zařazených do „chodníkového programu“ pro rok 2015 realizované MČ Praha 5, v jakém rozsahu prací jsou opravy plánovány. Dále žádám informaci k již realizovaným opravám chodníků a to, soupis konkrétních lokalit oprav nebo rekonstrukcí chodníků v celé části MČ Praha 5, včetně výměry a ceny, kterou naše radnice uhradila nebo je připravena uhradit, dále i informaci, jak jsou tyto akce ze strany MČ Praha 5 dozorovány z hlediska kvality a přebíraní realizovaných oprav.“.  Bohužel Vaše reakce na tyto interpelace byla, cituji: „”chodníkový program” je jen doplňková služba naší MČ a slouží především k zajištění drobných oprav nebo k vybudování chodníků tam, kde úplně chybí. Nemůžeme v žádném případě suplovat Magistrát a zajišťovat opravy všech komunikací a chodníků na území naší MČ“ a dále „Veškeré podklady včetně projektových dokumentací se nachází na Odboru správy veřejného prostranství a zeleně, kde Vám rádi odpoví na Vaše veškeré dotazy týkající se chodníkového programu ...“.

Proč Vás tedy v této věci znovu interpeluji? 

Předpokládám, že jako radní zodpovědný za veřejná prostranství poskytnete vyčerpávající veřejnou odpověď na otázky našich spoluobčanů a nebudete nás odkazovat, že si tyto informace máme vyžádat na příslušném odboru MČ Praha 5. Proč nechcete veřejně sdělit občanům, kolik bylo vyplaceno odborným firmám za tyto opravy chodníků, včetně rozsahu prací na jednotlivých lokalitách? Proč nechcete být transparentní?

 

V Praze dne 26.1.2016

 

Ing. Tomáš Adamják

zastupitel a člen Finančního výboru

Odpověď:

V Praze dne 19. 02. 2016

 

Interpelace: Stav chodníků a veřejného prostranství III

Interpelaci podal Ing Tomáš Adamják dne 26. 01. 2016

 

Vážený pane zastupiteli,

 

k Vaši interpelaci Vám sděluji následující. Jak jsem již uvedl v předcházející reakci na Vaši původní interpelaci, Městská část v žádném případě nemůže suplovat Magistrát hlavního města Prahy, případně jejich správce komunikací v tomto případě Technickou správu komunikací. Veškerá dokumentace včetně projektů se nacházejí na Odboru správy veřejného prostranství a zeleně. Informace týkající se výběru zhotovitele každé konkrétní zakázky jsou k dispozici na oddělení veřejných zakázek. Domnívám se, že z Vaší pozice zastupitele máte přístup k potřebným informacím týkající se výše uvedeného.

V současné době probíhá na internetu anketa, která umožňuje občanům Městské části Prahy 5 se zapojit svými zaslanými podněty do Chodníkového programu pro rok 2016 (anketa se nazývá Nejhorší chodníky Městské části Praha 5). Z těchto zaslaných podnětů budou Městskou částí Praha 5 vybrány chodníky, které budou následně opraveny.

S pozdravem

 

Mgr. Jan Smetana – zástupce starosty

 

Kontakt

Městská část Praha 5
nám. 14. října 1381/4
150 00 Praha 5

Tel.: +420 257 000 511 E-mail: podatelna@praha5.cz

ID datové schránky: yctbyzq

Podrobné kontakty a úřední hodiny

Sociální sítě