Finanční ztráta MČ Praha 5

Datum interpelace:
16. 04. 2024
Interpelující:
Bc. Lukáš Herold
Interpelovaný:
Ing. Milan Vrkoč
Příloha odpovědi:

Interpelace:

Vážený pan
radní MČ Praha 5
Ing. Milan Vrkoč
zde
předmět interpelace: finanční ztráta MČ Praha 5

V Praze dne 16. 4. 2024

INTERPELACE:

Vážený pane radní,
včera se po mnohaměsíčním tápání a neuvěřitelných historkách s obálkami Radě městské části Praha 5 na podruhé podařilo vybrat provozovatele pátečních trhů a velikonočních trhů.
Nechci ani připomínat, že velikonoční trhy holt prostě letos nebyly, ani vyjádření pana senátora Václava Lásky, který komentoval obálkovou kauzu v novinách takto: „Ten pán přišel s historkou, že to tam zapomněl. My tomu sami nevěříme. Ale nejsme schopni dokázat, že to tam nechal úmyslně. Sám se diskvalifikoval“. Přeloženo do češtiny, i kdyby pán nabídl pachtovné dvojnásobné, než ostatní, stejně by nevyhrál neb cena tvořila 40 procent hodnocení a 60 procent subjektivní kritéria.
Staronový organizátor trhů tak překvapivě vyhrál o jeden jediný bod, i když cenu měl výrazně nižší. To, proč jsem se rozhodl Vás obtěžovat s interpelací je však to, co toto roztomilé dobrodružství radnici stálo a kdo to zaplatí. I když budu při zemi, za neuskutečněný jeden den trhů radnice, jestli dobře počítám, přichází o více než 30 tisíc korun. Další náklady stálo ono tajné právní stanovisko, jak se máte chovat při převzetí obálky s 5 tisíci. A tak se musím zeptat, kdo to všechno zaplatí?
A nyní již ke konkrétním otázkám:
1. Z jakého důvodu se vyhlašovaly trhy až v lednu tohoto roku, a ne s předstihem, aby nevznikla zbytečná pauza v provozování?
2. Proč jste již v té době neřešil problém s organizátorem, který si „zapomněl“ obálku u Vás na radnici v prosinci 2023?
3. O kolik finančních prostředků radnice přišla tím, že se neuskutečnily Velikonoční trhy a kdo tuto ztrátu zaplatí?
4. Proč nikdy nebylo předloženo na vědomí radě – zastupitelům právní stanovisko k případu obálky?
5. Žádám Vás o zveřejnění tohoto stanoviska a o informaci, kolik toto právní stanovisko k obálce s pěti tisíci korunami stálo?

Děkuji za odpovědi

S pozdravem

Bc. Lukáš Herold,
zastupitel MČ Praha 5
předseda zastupitelského klubu ODS při ZMČ Praha 5

Kontakt

Městská část Praha 5
nám. 14. října 1381/4
150 00 Praha 5

Tel.: +420 257 000 511 E-mail: podatelna@praha5.cz

ID datové schránky: yctbyzq

Podrobné kontakty a úřední hodiny

Sociální sítě