Činnost poradkyně

Datum interpelace:
16. 04. 2024
Interpelující:
RNDr. Radomír Palovský, CSc.
Interpelovaný:
Monika Shaw Salajová, M.Sc.
Příloha interpelace:
Příloha odpovědi:

Interpelace:

Interpelace

Zastupitelstvo MČ Praha 5 dne 16. 4. 2024

Interpelovaná: Monika Shaw Salajová, M.Sc., místostarostka

Činnost poradkyně …

Vážená paní místostarostko,

dovoluji si Vás interpelovat ve věci činnosti Vaší poradkyně paní …

Zajisté chápu, že činnost poradce jako externího experta je mnohdy nezbytná pro získání potřebných znalostí. Nicméně tato činnost má být jasně expertní, která není možná zabezpečit interními zdroji úřadu. Ve výkazech poradkyně … je množství položek, které tento expertní pohled nesplňují ani vzdáleně. Prosím tedy o vysvětlení následujících položek.

1. února 2023. Kontrola zápisu z koaličního jednání. Administrativa – 8 hodin. Zdůvodněte prosím mě a našim občanům, jakou vysoce expertní roli hraje kontrola zápisu, že za ni z jejich daní vyplatíte 8 hodin práce.

8. února 2023. Motolská skládka – rešerše a organizace spisu. Administrativa – 8 hodin. Opět mne nesrozumitelná expertní činnost, kterou by měla zvládnout asistentka radního. Můžete prosím zveřejnit v odpovědi, jaké závěry byly zjištěny za 8 hodin práce na rešerši nad tématem, které ani není ve vaší gesci

15. února 2023. Výčetky pro výpočet náhrady mzdy pro VL. Emailová komunikace – 8 hodin. Tato položka mne téměř pobavila, když by to nebyl smutný příběh. Vydojíme z úřadu, co můžeme. Tedy nejen, že pan senátor Láska si rád započte výčetky, a nepochybně zcela po právu, ale si necháte i zaplatit od úřadu i 8 hodin vykázané práce pro poradkyni, aby je spočetla. Asi bych měl poděkovat za téma do budoucích voleb. Ale v odpovědi bych rád viděl zdůvodnění, jaký expertní přínos tato činnost měla pro úřad městské části.

Tolik za položky za pouhý jeden měsíc její činnosti. Na další měsíce se zeptám na dalším zastupitelstvu.

Děkuji za pozornost Vám i čtenářům interpelace z řad veřejnosti a těším se na odpověď

S pozdravem

RNDr. Radomír Palovský, CSc.

Zastupitel TOP09

Kontakt

Městská část Praha 5
nám. 14. října 1381/4
150 00 Praha 5

Tel.: +420 257 000 511 E-mail: podatelna@praha5.cz

ID datové schránky: yctbyzq

Podrobné kontakty a úřední hodiny

Sociální sítě