Činnost poradce

Datum interpelace:
16. 04. 2024
Interpelující:
Ing. Jan Kavalírek
Interpelovaný:
Ing. Milan Vrkoč
Příloha interpelace:
Příloha odpovědi:

Interpelace:

Interpelace
na radního Ing. Milana Vrkoče
Zastupitelstvo MČ Praha 5
16. 4. 2024

Činnost poradce …

Vážený pane radní,
dovolte mi, abych svoji dnešní druhou interpelaci vznesl na Vás, jakožto radního, pro kterého poradce … vykonává své poradenské služby.
V odpovědi na moji interpelaci z posledního zastupitelstva, která se věnovala poradcům radních za Vaše hnutí SEN 21, jsme se dozvěděli, že důvodem téměř trojnásobného čerpání na Vaše poradce je skutečnost, že (cituji):
„Náklady na poradce SEN 21 jsou výsledkem politické dohody. SEN 21 přepustil post uvolněného zastupitele Pirátům a z části to dostal kompenzováno výdaji na své poradce …“.
O tom, že tato politická dohoda působí více než cokoli jiného jako politický handl, který Vaše hnutí SEN 21 uzavřelo výměnou za svoji přítomnost v koalici, jsem již hovořil. Tento dojem ostatně podporují i zaslané výčetky práce Vašeho poradce … a v nich deklarovaná vykazovaná činnost, za kterou syn Vašeho kolegy zastupitele … inkasoval v minulém roce celkem 372 000 Kč.
Formální nedostatky, jako často ani nesečtený celkový počet odpracovaných hodin měsíčně či chybný součet u odpracovaného počtu hodin ročně, nyní řešit nebudu. Co ale považuji za zásadnější je skutečnost, že ve výčetkách … jsou velmi často uváděny následující činnosti:
– Komunikace s občany na sociálních sítích
– Prezentace práce radního
– Schůzky ohledně K21 – komunikačního týmu
Tyto činnosti více než jako smysluplná práce pro Prahu 5 působí jako PR aktivity Vás a Vašeho hnutí SEN 21, a to tím spíše, že … pracuje zároveň jako PR manažer Vaší kampaně při volbách do Evropského parlamentu, jak ostatně sami uvádíte na Vašich webových stránkách www.zvolsievropu.cz.

Vážený pane radní,
V návaznosti na výše uvedené bych Vás proto rád požádal o Váš adresný písemný komentář ke každé takto vykázané činnosti Vašeho poradce …, která je uvedena v poskytnutých výkazech práce za rok 2023. Prosím, ať každý tento jednotlivý komentář obsahuje zejména následující informace:
– Zda byla daná činnost provedena na základě Vašeho přímého zadání
– Kdo danou činnost za ÚMČ Praha 5 převzal a zkontroloval
– Detailní popis dané konkrétní činnosti
– Formu výstupu dané činnosti, který jste od svého poradce obdržel
– Konkrétní přínos dané činnosti pro Vaši práci coby radního MČ Praha 5

Děkuji Vám a zůstávám v úctě,
Zastupitel za TOP 09
Ing. Jan Kavalírek

Kontakt

Městská část Praha 5
nám. 14. října 1381/4
150 00 Praha 5

Tel.: +420 257 000 511 E-mail: podatelna@praha5.cz

ID datové schránky: yctbyzq

Podrobné kontakty a úřední hodiny

Sociální sítě