Poradci radních za hnutí SEN 21

Datum interpelace:
16. 04. 2024
Interpelující:
Ing. Jan Kavalírek
Interpelovaný:
Mgr. Radka Šimková
Příloha odpovědi:

Interpelace:

Interpelace
na starostku Mgr. Radku Šimkovou
Zastupitelstvo MČ Praha 5
16. 4. 2024

Poradci radních za hnutí SEN 21

Vážená paní starostko,
dovolte mi navázat na moji interpelaci z posledního zastupitelstva, která se věnovala poradcům radních za hnutí SEN 21.
Nejprve bych Vám rád upřímně poděkoval, a to jak za férovou odpověď na moji otázku, proč mají radní za SEN 21 téměř trojnásobné čerpání na poradce oproti Vašemu hnutí a Pirátům, tak za kompletní dodání výkazů práce poradkyně místostarostky Moniky Shaw Salajové a poradce radního Milana Vrkoče. Velmi si vážím toho, že přistupujete k interpelacím s dostatečnou vážností a odpovídáte transparentně. Tento Váš profesionální přístup tak alespoň trochu individuálně vylepšuje důstojnost práce Vaší koalice, která jinak jako celek bohužel nemá takové výsledky, jak by si Praha 5 zasloužila.
Nicméně nyní již pojďme k mé dnešní interpelaci. Musím otevřeně přiznat, že důvod trojnásobného čerpání na poradce pro radní za hnutí SEN 21 nás všechny nemile překvapil. Skutečnost, že (cituji):
„Náklady na poradce SEN 21 jsou výsledkem politické dohody. SEN 21 přepustil post uvolněného zastupitele Pirátům a z části to dostal kompenzováno výdaji na své poradce …“
působí více než cokoli jiného jako politický handl, který hnutí SEN 21 za přispění Vaší Prahy 5 Sobě a Pirátů udělalo. Existence této „kompenzační politické dohody“ vyvolává dojem spíše finanční úlitby pro hnutí SEN 21 za jeho přítomnost v koalici, než hospodárně a efektivně vynakládaných veřejných výdajů, které by byly nezbytné pro rozvoj městské části. Tento fakt pak dále podporuje i skutečnost, že jedním z poradců, který tuto „kompenzační politickou dohodu“ na vrub hnutí SEN 21 čerpá, je syn zastupitele hnutí SEN 21 …, totiž …, který takto inkasoval za minulý rok celkem 372 000 Kč.
Vážená paní starostko,
v návaznosti na výše uvedené bych Vás proto, pro objasnění opodstatnění činnosti poradců radních za hnutí SEN 21, rád požádal o další informace. Prosím, zašlete mi v odpovědi na tuto interpelaci následující podklady k poradci radního Milana Vrkoče … a k poradkyni místostarostky Moniky Shaw Salajové …:
1. Veškeré uzavřené smlouvy mezi nimi a Městskou částí Praha 5 (včetně pracovních smluv, dohod o pracovní činnosti a dohod o provedení práce), které byly účinné v období od 1. 1. 2023 do dnešního dne.
2. Všechny výkazy jejich práce za období od 1. 1. 2024 až do dnešního dne, a to ve stejné struktuře, jako byly poskytnuty minule.
3. Písemné výstupy veškeré jejich práce, které v plném rozsahu a adresně doloží každou jimi vykázanou činnost uvedenou v poskytnutých výkazech práce za rok 2023 (např. pokud je ve výkazu uvedena neurčitá činnost „schůzka s občany a jejich podněty“ očekávám zdokumentovaný písemný výstup takovéto schůzky se shrnutím přínosu pro Prahu 5). Prosím buď zaslat na email nebo poskytnout v papírové podobě, podle toho, co bude pro Úřad méně zatěžující.
4. Informaci, kdo zkontroloval za ÚMČ Praha 5 množství a kvalitu odvedené práce uvedených poradců.

Děkuji Vám a zůstávám v úctě,
Zastupitel za TOP 09
Ing. Jan Kavalírek

Kontakt

Městská část Praha 5
nám. 14. října 1381/4
150 00 Praha 5

Tel.: +420 257 000 511 E-mail: podatelna@praha5.cz

ID datové schránky: yctbyzq

Podrobné kontakty a úřední hodiny

Sociální sítě