Zasedání orgánů MČ P5

Datum interpelace:
19. 12. 2023
Datum odpovědi:
18. 01. 2024
Interpelující:
Ing. Savina Finardi, Ph.D.
Interpelovaný:
Mgr. Radka Šimková
Příloha interpelace:
Příloha odpovědi:

Interpelace:

Interpelace
Zastupitelstvo MČ Praha 5 dne 19. 12. 2023
Interpelovaná: Mgr. Radka Šimková, starostka
Zasedání orgánů MČ P5
Vážená paní starostko,
dovoluji si Vás interpelovat ve věci zasedání orgánů naší městské části.
Vzhledem k tomu, že ne všichni zastupitelé, kteří jsou zároveň členy vybraných výborů či komisí, jsou uvolněnými zastupiteli a logicky si tedy musí plnit své pracovní povinnosti mimo radnici Prahy 5, považuji za velmi nešťastné, svolávat jakékoliv výbory či komise na dřívější odpolední hodiny (např. ve 14 hodin). Rozumím tomu, že není vždy snadné naleznout jednoduchý průnik, ale v tomhle případě bych ocenila, kdyby předsedové či předsedkyně jednotlivých výborů a komisí této věci věnovali větší pozornost a péči. Nechci zde uvádět konkrétní příklady, ale z vlastní zkušenosti vím, že k tomu dochází.
Rovněž jsem se chtěla dotázat na důvod, proč se únorové Zastupitelstvo MČ P5 bude nestandardně konat v pondělí, a nikoliv v úterý.
Děkuji za odpověď.
Savina Finardi
zastupitelka za TOP 09

Odpověď:

Vážená paní
Ing. Savina Finardi, Ph.D.
členka ZMČ Praha 5

Č. j.: MC05 8785/2024 Praha, 16. ledna 2024

Vážená paní zastupitelko,
dovolte mi reagovat na Vaši interpelaci vznesenou na 8. zasedání Zastupitelstva městské části Praha 5 konaném dne 19.12.2023 s názvem „Zasedání orgánů MČ P5“.
Termíny zasedání jednotlivých poradních orgánů RMČ a ZMČ Praha 5 jsou plně v kompetenci komisí RMČ a výborů ZMČ Praha 5. Tyto poradní orgány na svých zasedáních v rámci programu schvalují termíny konání dalších jednání, a to buď na pololetí, nebo na celý rok. Z tohoto důvodu jsou všichni členové v dostatečném předstihu informováni a srozuměni se schválenými termíny včetně časového určení zahájení jednání. S odvoláním na uvedené je tedy možné v rámci projednávání předmětného bodu na zasedání poradního orgánu vznést protinávrh na zahájení zasedání v jiném časovém úseku (např. v pozdější odpolední hodinu). V rámci hlasování pak členové komise nebo výboru projeví svou vůli, kdy buď přijmou protinávrh, nebo schválí usnesení v původním navrženém znění.

V případě, že dojde k operativnímu svolání jednání komise nebo výboru ad hoc, osloví tajemnice, či tajemník komise nebo výboru jednotlivé členy s návrhem několika termínů jednání a s žádostí o vyjádření, který z nabízených termínů jednání je s ohledem na jejich další program a pracovní vytížení nejideálnější. Na základě získaných informací pak navrhne finální kompromisní termín, se kterým, po souhlasu předsedy poradního orgánu, seznámí členy předmětné komise či výboru.

Důvodem stanovení termínu 9. zasedání ZMČ Praha 5 mimořádně na pondělí 19. 2. 2024 je snaha o umožnění účasti co možná největšímu počtu zastupitelů na zasedání ZMČ Praha 5 tak, abychom dali možnost vyjádření se k projednávaným bodům všem zastupitelům, kteří o to projeví zájem, napříč politickým spektrem.
S pozdravem

Mgr. Radka Šimková
starostka MČ Praha 5

Kontakt

Městská část Praha 5
nám. 14. října 1381/4
150 00 Praha 5

Tel.: +420 257 000 511 E-mail: podatelna@praha5.cz

ID datové schránky: yctbyzq

Podrobné kontakty a úřední hodiny

Sociální sítě