Výkup garáží v lokalitě Na Pláni

Datum interpelace:
26. 03. 2019
Datum odpovědi:
10. 04. 2019
Interpelující:
Bc. Martin Damašek, M.A.
Interpelovaný:
Ing. Štěpán Rattay

Interpelace:

Interpelace

Výkup garáží v lokalitě Na Pláni

3. zasedání Zastupitelstva MČ Praha 5

26. 3. 2019

Ing. Štěpán Rattay

radní

Vážený pane radní,

obracím se na Vás s interpelací ve věci výkupu několika garáží v lokalitě Na Pláni.

Znalecké posudky na hodnotu předmětných garáží byly z větší části vypracovány v minulém roce, pokud mě paměť neklame. Věc nebyla zatím předložena ani do Výboru majetku ZMČ, ani do Rady MČ, pokud vím. Myslím, že na minulém zasedání zastupitelstva jste byl ústně na tuto věc dotazován jedním z vystupujících občanů. V lokalitě MČ dokončila záměr odprodeje části pozemku jednomu z obyvatel a má se rozšířit zahrada tamní mateřské školy.

Prostřednictvím interpelace se Vás v této věci táži na následující:

Jsou hotovy posudky na všechny předmětné garáže?
Kdy bude odkup garáží v lokalitě Na Pláni předložen do orgánů MČ?
Proč nebyl odkud garáží v lokalitě Na Pláni již předložen do orgánů MČ?
Děkuji za ústní i písemnou odpověď.

S pozdravem

Martin Damašek

zastupitel MČ Praha 5

Odpověď:

V Praze dne 9. dubna 2019

Vážený pane Damašku,

dovolte mi tímto odpovědět na Vámi položenou interpelaci na jednání Zastupitelstva městské části Praha 5, které proběhlo dne 26. března 2019.

Městské části Praha 5 (dále jen MČ) bylo nabídnuto společností „Bytové domy Na Pláni s.r.o.“ (dále jen společnosti) celkem 13 garáží stojících na pozemcích MČ za cenu 2 743 000 Kč, což v přepočtu činí 211 tis. Kč za jednu garáž.
Vzhledem k výši nabídnuté ceny si MČ nechala zpracovat znalecký posudek.
Znalkyně Ing. Taťana Holoušková, CSc. (dále jen znalkyně) ocenila k datu 31. 1. 2019 stavby garáží v rozmezí cen od 88 tis. Kč do 150 tis. Kč (viz příloha 1). Následně znalkyně jednala se zástupcem společnosti, přičemž během jednání byla městské části nabídnuta ještě jedna garáž v lokalitě, která není evidovaná v katastru nemovitostí. Tento objekt znalkyně 7. 2. 2019 ocenila v hodnotě zhruba 85 tis. Kč (viz příloha 2). Po započtení této částky celková námi (resp. městskou částí) odhadovaná cena garáži tak činí zhruba 1,35 mil. Kč.
Podle sdělení zástupce společnosti je nabízená cena 2 743 000 Kč platná i pro 14 garáží a je pro tuto společnost výchozí cenou pro plánované jednání, které proběhne v druhé polovině dubna letošního roku.

Pane Damašku, dle výše uvedeného se nyní nacházíme ve fázi uskutečnění schůzky se zástupcem majitele 14 objektů, na níž bude našim cílem vyjednat pro obě strany (MČ i společnost) přijatelné řešení.

Budou-li dohodnuty podmínky pro uzavření odprodeje, bezprostředně poté vznikne návrh na odkup objektů garáží, který bude řádně předložen do orgánů MČ Praha 5.

S pozdravem

Ing. Štěpán Rattay
Radní pro oblast investic, správy majetku a pozemků,obchodních aktivit a zahraničních vztahů

Kontakt

Městská část Praha 5
nám. 14. října 1381/4
150 00 Praha 5

Tel.: +420 257 000 511 E-mail: podatelna@praha5.cz

ID datové schránky: yctbyzq

Podrobné kontakty a úřední hodiny

Sociální sítě