podoba radničního magazínu

Datum interpelace:
27. 03. 2018
Interpelující:
Mgr. Jan Smetana
Interpelovaný:
Ing. Pavel Richter
Příloha interpelace:

Interpelace:

Téma: Plnění ustanovení tiskového zákona

Interpelovaný: Rada MČ Praha 5

 

Interpelace

 

Vážení členové rady,

 

předmětem mé interpelace je podoba radničního magazínu Pětka pro vás, kdy v tomto časopise nejsou v dostatečné míře zveřejňovány názory opozičních členů zastupitelstva. V rubrice Fórum jsou pouze velmi zúžená témata nadiktovaná koalicí, která nejsou přiměřeným prostorem pro názory opozice na aktuální problémy MČ Praha 5.

Podle ustanovení § 4 a tiskového zákona platí, že „vydavatel periodického tisku územního samosprávného celku je povinen poskytovat objektivní a vyvážené informace o územním samosprávném celku a poskytnout přiměřený prostor pro uveřejnění sdělení, které vyjadřuje názory členů zastupitelstva územního samosprávného celku, týkající se tohoto územního samosprávného celku.“

 

Na základě analýzy vydání časopisu Pětka pro vás za rok 2017 a stále rostoucímu počtu spíše předvolebních článků pro koaliční strany se domnívám, že vydavatel (v tiráži uvedený právní subjekt Městská část Praha 5) ustanovení § 4a tiskového zákona zejména ve vztahu k opozici nerespektuje. Radniční list by neměl být předvolebním letákem z veřejných prostředků.

Mgr. Jan Smetana

Předseda klubu ČSSD

 

Kontakt

Městská část Praha 5
nám. 14. října 1381/4
150 00 Praha 5

Tel.: +420 257 000 511 E-mail: podatelna@praha5.cz

ID datové schránky: yctbyzq

Podrobné kontakty a úřední hodiny

Sociální sítě