nová vedoucí OBP

Datum interpelace:
23. 06. 2016
Datum odpovědi:
20. 07. 2016
Interpelující:
Bc. Tatiana Konrádová
Interpelovaný:
Bc. Lukáš Herold

Interpelace:

 

. Interpelace místostarosty Bc. Lukáše Herolda   

 

 

Vážený pane místostarosto,

 

Rada MČ Praha 5 na svém zasedání 1. 6. 2016 jmenovala novou vedoucí Odboru bytů a privatizace Mgr. Marcelu Justovou. Radní při svém rozhodování pravděpodobně netušili, že Marcela Justová je bývalá radní za ODS z MČ Praha 7, za jejíž působení ve vedení radnice došlo k podezřelým prodejům bytů. Kauze se věnovala média, celou situací se zabývala a stále zabývá policie.

 

O tom jste ale určitě věděl vy, neboť paní Justová je spolu s vaší manželkou Evou Heroldovou školitelkou pro Obvodní hospodářskou komoru v Praze 5, které vy předsedáte, zároveň byla či snad ještě je členkou ODS. Zdá se, že tyto vazby byly jediným kritériem pro výběr nové vedoucí bytového odboru.

 

Ptám se vás tedy, zda jste byl přítomen na zasedání Rady MČ a zda jste se zúčastnil aktivně hlasování o jmenování Mgr. Marcely Justové vedoucí odboru.

 

Ptám se vás rovněž jako příslušného radního pro bytovou politiku, jak je možné, že vedoucí bytového odboru je bývalá politička, která je za svá politická rozhodnutí právě v oblasti bytové prošetřována policií a zda nepovažujete vaše působení a působení paní Justové v Obvodní hospodářské komoře v Praze 5 za střet zájmů. Kvůli vazbám vás a paní Justové z ODS a Obvodní hospodářské komory pro Prahu 5 je zřejmé, že jste na ÚMČ přivedl paní Justovou právě vy.

 

Děkuji předem za odpověď.

 

 

Tatiana Konrádová, zastupitelka, předsedkyně zastupitelského klubu SZ

 

V Praze dne 23. 6. 2016

 

 

Odpověď:

Městská část Praha 5

Bc. Lukáš Herold

zástupce starosty MČ P5

 

                             20. 07. 2016

Interpelovaný: Bc. Lukáš Herold, zástupce starosty MČ Prahy 5

Interpelaci podala: Bc.Tatiana Konrádová, zastupitelka MČ Prahy 5

 

Vážená pani zastupitelko

odpovídám na Vaši interpelaci ze dne 23. 06. 2016.

 

  1. Paní Mgr. Justová uspěla ve standardním výběrovém řízení, které vypsal pověřený tajemník Mgr. Jakub Lapáček, a to z toho důvodu, že tato funkce nebyla obsazena. Nikdo ji nepřivedl, přihlásila se do výběrového řízení, osobně jsem ji do té doby neznal.
  2. Jak jsem Vám již ústně sděloval na jednání zastupitelstva, paní Mgr. Justová nikdy pro Obvodní hospodářskou komoru v Praze 5 neškolila.
  3. Nemáme informace o tom, že by byla paní Justová prošetřována policií. Pokud nepovažujete za prošetřování to, že byla v roce 2013 jednou podat vysvětlení jako ostatní členové tehdejšího vedení radnice Prahy 7.
  4. Dotazovat se na politickou příslušnost považuji za nekorektní a neprofesionální.
  5. Paní Mgr. Justová je ve zkušební době, o jejím setrvání rozhoduje tajemník úřadu.

 

Zároveň Vás chci zdvořile požádat, abyste příště otázky směřující na personální obsazení radnice směřovala na tajemníka úřadu. Myslel jsem, že toto elementární rozlišování jste jako radní pochytila.

S pozdravem

Bc. Lukáš Herold – zástupce starosty MČ Prahy 5

Kontakt

Městská část Praha 5
nám. 14. října 1381/4
150 00 Praha 5

Tel.: +420 257 000 511 E-mail: podatelna@praha5.cz

ID datové schránky: yctbyzq

Podrobné kontakty a úřední hodiny

Sociální sítě