služební cesta

Datum interpelace:
26. 01. 2016
Datum odpovědi:
22. 02. 2016
Interpelující:
Josef Endal
Interpelovaný:
MUDr. Radek Klíma
Příloha interpelace:

Interpelace:

Téma: Podrobné informace o cestě radních do Číny v roce 2015

 

Interpelace na radu městské části P5

 

 

 

 

Vážení radní,

 

          V průběhu loňského roku jste uskutečnili cestu do Číny. Vzhledem k tomu, že jsem nikde nenašel podrobné informace k tomuto tématu, obracím se proto na Vás s žádostí o poskytnutí následujících informací.

 

  1. Kdo tuto cestu organizoval a jakým způsobem došlo k vybrání zrovna Číny a její konkrétní oblasti k návštěvě.
  2.  Jaké náklady si tato cesta vyžádala včetně případné reciprocity.
  3. Kdo a s jakým zadáním se cesty účastnil.
  4. Jaké konkrétní poznatky tato cesta přinesla. To znamená poznatky a zkušenosti, které jsou již aplikovány, nebo budou v brzké době aplikovány na řízení městské části P5.
  5. Kde lze dohledat zprávu od jednotlivých účastníků o výsledku cesty, ve vztahu k jejich činnosti.

 

 

 

Děkuji za odpověď

 

Josef Endal

Zastupitel ANO 2011

Praha 5                                                                    v Praze dne 26.1. 2016                                               

 

Odpověď:

Městská část Praha 5

MUDr. Radek Klíma

         Starosta

 

Vážený pan

Zastupitel MČ Praha 5

Josef Endal

 

V Praze dne 22.2.2016

Vážený pane zastupiteli,

reaguji na Vaši interpelaci ve věci reciproční služební cesty do obvodu Panyu v Čínské lidové republice, která se uskutečnila v termínu 17 – 24. listopadu 2015.

S obvodem Panyu bylo uzavřeno dne 14. 5. 2015 Memorandum o vzájemné výměně mezi obvodem Panyu, ČLR a MČ Praha 5, na základě Usnesení RMČ č. 16/461/2015 ze dne 14. 4. 2015. Memorandum hovoří zejména o spolupráci v oblastech kultury, sportu, cestovního ruchu, obchodu, vědy a techniky.

Pří příležitosti podpisu Memoranda v Praze nabídla delegace z Panyu zástupcům MČ Praha 5 reciproční návštěvu, která se uskutečnila ve výše uvedeném termínu.

Reciproční služební cesty se kromě mě zúčastnil místostarosta Mgr. Vít Šolle, radní Viktor Čahoj, Mgr. Markéta Hošková, která poskytovala tlumočnické služby na základě příkazní smlouvy a pan Li Yi Sen, president česko-čínské asociace pro obchodní a kulturní výměnu, který cestu organizoval a své náklady si hradil sám.

Kromě oficiální reprezentace MČ Praha 5 jako její statutární představitel jsem se na místě zajímal zejména o problematiku dopravy a možností sdílení dobré praxe v palčivých otázkách obou obvodů, jako jsou například brownfieldy apod., místostarosta Mgr. Vít Šolle se účastnil zejména za účelem seznámení se s možnostmi účasti žáků a studentů obou měst na kulturních a podobných akcích, například ve spolupráci s Domem dětí a mládeže v Panyu.

 Radní Viktor Čahoj se v rámci své gesce seznámil zejména s vědecko-technickou oblastí možné spolupráce, například s možností využití místního unikátního výpočetního střediska.

Služební cesta si vyžádala náklady stejné jako u jiných služební cest do partnerských měst či do měst, se kterými je podepsáno obdobné Memorandum. Na straně MČ Praha 5 tak byly hrazeny náklady na dopravu do/z cílové země, pojištění a diety tak jak je běžné, níže přikládám podrobné vyúčtování. Náklady na straně obvodu Panyu byly zejména na místní každodenní transfery, ubytování, stravu.

Konkrétní poznatky a počátky spolupráce byly navázány zejména v oblastech:

doprava v klidu (automatické parkovací systémy), LED osvětlení (možnost bezplatného pilotního projektu osvětlení v některém z našich veřejných nebytových prostorech), spolupráce v oblasti kultury a sportu, dále v oblasti IT.

Zprávu o služební cestě zpracoval radní Viktor Čahoj a byla schválena RMČ Usnesením číslo 7/211/2016.

 

S pozdravem

Kontakt

Městská část Praha 5
nám. 14. října 1381/4
150 00 Praha 5

Tel.: +420 257 000 511 E-mail: podatelna@praha5.cz

ID datové schránky: yctbyzq

Podrobné kontakty a úřední hodiny

Sociální sítě