interpelace pro Mgr. Lapáčka, pověřeného výkonem funkce tajemníka

Datum interpelace:
26. 01. 2016
Datum odpovědi:
02. 03. 2016
Interpelující:
Bc. Lukáš Herold
Interpelovaný:
Příloha interpelace:
Příloha odpovědi:

Interpelace:

V Praze dne 26. 1. 2016

Interpelace na Jakuba Lapáčka, pověřeného výkonem funkce tajemníka MČ Praha 5

Chci se zeptat pana skorotajemníka úřadu, zda nezávislý odbor občansko-správní našeho úřadu již zahájil přestupkové řízení ve věci podezření ze spáchání přestupku neoprávněného užívání titulu absolventa Vysoké školy ekonomické v Praze paní  Erikou Uchytilovou, manželku 1. zástupce starosty MČ Praha 5 pana Mgr. Lukáše Budína, donedávna zastupitelku MČ Praha 5. Pokud tomu tak není, nechť je tomuto odboru postoupena tato interpelace jako podnět k prověření.   

V této souvislosti si dovolím ocitovat text příslušné části přestupkového zákona. “Neoprávněným užíváním akademického titulu může dojít k naplnění skutkové podstaty přestupku proti pořádku ve státní správě a územní samosprávě podle § 21 odst. 1 písm. d) zákona o přestupcích č. 200/1990 Sb.: „Přestupku se dopustí ten, kdo úmyslně neoprávněně užívá vědeckou nebo uměleckou hodnost nebo titul absolventa vysoké školy“. Za to pachateli hrozí pokuta až do výše 3.000,-Kč.” Otázkou pak je, jak by bylo možné nahlížet na to, že by se titul objevil nejen na volebních lístcích pro komunální volby, či na webech strany Zelených, či donedávna na dveřích kanceláře bývalé zastupitelky, ale například na jejím  občanském průkazu či živnostenském listu.

 

Děkuji za odpověď a jsem s pozdravem

 

Lukáš Herold

                                        Zastupitel MČ Praha 5 za ODS

 

Odpověď:

V Praze dne 26. 2. 2016

 

 

Vážený pan

Zastupitel MČ Praha 5

Bc. Lukáš Herold

 

 

Interpelace ve věci přestupkové řízení

   

Vážený pane zastupiteli,  

 

ve věci Vaší interpelace ze dne 26. 2. 2016, jíž jste se dotazoval, zda bylo zahájeno přestupkové řízení vůči paní Erice Uchytilové, konstatuji, že řízení vůči zmíněné bylo zahájeno a probíhá. Dle ustanovení § 49 odst. 2 z.č. 500/2004 Sb., správní řád, v platném znění, ústní jednání je neveřejné, pokud zákon nestanoví nebo správní orgán neurčí, že jednání nebo jeho část jsou veřejné. Při určování veřejného ústního jednání dbá správní orgán na ochranu utajovaných informací a na ochranu práv účastníků, zejména práva na ochranu osobnosti, jakož i na ochranu mravnosti.

Jelikož podmínky pro veřejné jednání dle předmětného ustanovení nebyly naplněny, není ÚMČ oprávněn sdělit Vám další skutečnosti.

 

 

S přátelským pozdravem

 

 

 

Mgr. Jakub Lapáček

pověřen výkonem funkce tajemníka MČ Praha 5

Kontakt

Městská část Praha 5
nám. 14. října 1381/4
150 00 Praha 5

Tel.: +420 257 000 511 E-mail: podatelna@praha5.cz

ID datové schránky: yctbyzq

Podrobné kontakty a úřední hodiny

Sociální sítě