rezignace na mandát

Datum interpelace:
26. 01. 2016
Datum odpovědi:
26. 02. 2016
Interpelující:
Bc. Lukáš Herold
Interpelovaný:
Mgr. Lukáš Budín
Příloha interpelace:

Interpelace:

V Praze dne 26.1.2016

Interpelace na Lukáše Budína

Pane 1. místostarosto,

jak jste si jistě všiml, Vaše žena Erika Uchytilová rezignovala na mandát zastupitelky MČ Praha 5 a dle dostupných informací opustila i Stranu zelených. Učinila tak jen několik dní poté, co se v tisku objevily spekulace o tom, že neoprávněně užívá vysokoškolský titul Ing. z Vysoké školy ekonomické v Praze. Jasným impulzem pro složení mandátu byl požadavek celostátního vedení Strany zelených, aby jim předložila vysokoškolský diplom. Je proto více než jasné, že Vaše žena Erika Uchytilová nevystudovala VŠE v Praze, jak se všude chlubila, a že jde o prachsprostý podvod. Erika Uchytilová rezignovala na mandát, bez jakékoliv omluvy nejen svým voličům a občanům Prahy 5. Protože jste si však z politiky udělili tak trochu rodinný podnik, zůstáváte v politice Vy, a to ještě ve funkci prvního místostarosty. A to přesto, že jste bezpochyby musel vědět, že Vaše žena výše zmíněnou, a troufám si tvrdit žádnou vysokou školu, nevystudovala, jinak by vysokoškolský diplom doložila (ať v té době nebo později). Jak je možné, že dál působíte v tak významné funkci, když jste jako předseda Zelených a volební lídr souhlasil s podvodem, že Vaše žena bude mít na kandidátní listině titul, který jí nepatří, a tím jste společně oklamali voliče Prahy 5. Vaše žena získala podvodem mandát, za podvodné považuji i peníze, které Vaše žena obdržela během vykonávání mandátu od městské části Praha 5. Pominu-li všechny ostatní kauzy a kostlivce, které jste za uplynulý rok městské části vytvořil – počínaje poradci, neprůhlednými zakázkami či Vašimi teatrálními odchody z koalice, je dle mého názoru toto Vaše počínání v naprostém rozporu s možností vykonávat funkci 1. místostarosty. Vyzývám Vás proto, abyste odešel z funkce 1. místostarosty, omluvil se občanům za Vaše chování a postavil se poprvé, resp. alespoň jednou k problému jako chlap.

Ptám se vás proto (i když jen pro forma):

Vystudovala Vaše žena Erika Uchytilová VŠ a může používat titul Ing.?

Pokud ano, žádám Vás o předložení jejího diplomu a potvrzení o studiu od konkrétní vysoké školy.

 

S pozdravem

Lukáš Herold

zastupitel MČ Praha 5 za ODS

 

 

 

Odpověď:

Vážený pane bakaláři,

dovolte, abych Vám odpověděl na Vaši interpelaci ze dne 26. 1. t. r.  Upřímně čekal bych, že mě budete interpelovat v nějaké záležitosti, která úzce souvisí s činností radnice. Možná, pokud bych byl vztahovačný, bych v celé dikci interpelace mohl spatřovat urputnou snahu mě poškodit, jakkoliv na mě zaútočit či mě pošpinit…, někdo by dokonce mohl mít za to, že jde z Vaší strany o touhu se mi pomstít za to, že jsem já a moji kolegové minulý rok nakonec nepřistoupili na Vaše návrhy na vznik nové koalice a Vám se tak opět (a nejspíše i definitivně) vzdálila šance stát se placeným (tedy uvolněným) funkcionářem radnice…, nejsem však takový a nebudu Vás obviňovat z něčeho tak nízkého jako je msta; nebo léčba zhrzených ambicí nikoliv v antickém, nýbrž ryze českém stylu.

A nyní k Vaší interpelaci. Ačkoliv jsem s paní Uchytilovou v příbuzenském vztahu, nic to nemění na tom, že v současnosti je paní Uchytilová soukromou osobou mimo veřejný život. Proto žádnou z Vašich otázek nemohou jakkoliv zodpovědět. Paní Uchytilová není členkou našeho klubu, strany a nemá ani zastupitelský mandát. Její existence se nikterak fakticky nedotýká chodu radnice… Váš zájem sice chápu, ale nemohou hovořit či dokládat cokoliv za třetí osoby. Co se týká vztahu naší strany a voličů, opět zde nevidím možnost se k tomu vyjádřit, neboť nejde o nic související s chodem radnice, byť si samozřejmě musím položit otázku, proč členovi ODS tolik leží na srdci vztah naší strany a voličů, když ODS stojí na zcela opačné pólu politického spektra než naše strana! Nicméně, co se týká tohoto vztahu voličů a naší strany mé a ani Vaše názory nejsou relevantní, relevantní jsou pouze postoje konkrétních voličů, kteří je vyjádří ve volbách.

Je mi líto, že Vám na Vaši interpelaci nemohou odpovědět jinak! A příště od Vás čekám nějakou fundovanější interpelaci týkající se některé z otázek, které zde řešíme a které se týkají faktického chodu radnice. Věřím, že i takovouto interpelaci budete schopný vytvořit.

S přátelským pozdravem Váš

 

Mgr. Lukáš Budín

1. zástupce starosty MČ Praha 5

Kontakt

Městská část Praha 5
nám. 14. října 1381/4
150 00 Praha 5

Tel.: +420 257 000 511 E-mail: podatelna@praha5.cz

ID datové schránky: yctbyzq

Podrobné kontakty a úřední hodiny

Sociální sítě