veřejné prostranství

Datum interpelace:
16. 04. 2015
Datum odpovědi:
29. 04. 2015
Interpelující:
Ing. Tomáš Adamják
Interpelovaný:
Mgr. Jan Smetana
Příloha interpelace:
Příloha odpovědi:

Interpelace:

Mgr. Jan Smetana

zástupce starosty MČ P5, předseda politického klubu ČSSD

Věc: interpelace – téma:  Stav chodníků a veřejného prostranství

 

Vážený pane magistře

interpeluji Vás ve věci stavu chodníků a veřejného prostranství hlavně v oblasti ohraničené ulicemi Na Václavce, U Klavírky, U Malvazinky, Nad Santoškou, U Sanopzu a Xaveriova, kde se na mne obrací naši spoluobčané, sousedi, ale i prostí návštěvníci této části Prahy 5 se stejným dotazem, kdy dojde ke zlepšení stavu chodníků. Jedná se hlavně o přístup k rehabilitační klinice Malvazinky.

Jako zastupitel této městské části se snažím vysvětlit, že chodníky jsou ve správě TSK Praha a radnice pouze finančně přispívá na rekonstrukce chodníků, ale to spoluobčany nezajímá a chtějí vědět, jak se radnice staví k neutěšenému stavu chodníků nejenom v této části Prahy 5.

Můžete jako radní zodpovědný za veřejná prostranství odpovědět, jak konkrétně jste schopen pomoci se zlepšením stavu chodníků v této části a jakou očekáváte součinnost od občanů.

 

 

V Praze dne 16.4.2015

 

 

Ing. Tomáš Adamják

zastupitel a člen Finančního výboru

Odpověď:

Téma: Stav chodníků a veřejného prostranství

Interpelovaný: Mgr. Jan Smetana, zástupce starosty MČ Praha 5

Interpelaci podal: Ing. Tomáš Adamják, zastupitel a člen Finančního výboru

 

 

Odpověď

Odpovídám na Vaši interpelaci ze dne 16. 4. 2015 ve věci dotazů, které se týkají stavu chodníků a veřejného prostranství

 

 

Vážený pane Adamjáku,

 

“chodníkový program” je jen doplňková služba naší MČ a slouží především k zajištění drobných oprav nebo k vybudování chodníků tam, kde úplně chybí. Nemůžeme v žádném případě suplovat Magistrát a zajišťovat opravy všech komunikací a chodníků na území naší MČ.

Odbor správy veřejného prostranství a zeleně, který v těchto dnech zpracovává podklady pro chodníkový program 2015, zdokumentuje situaci ve vámi zmíněné oblasti a zařadí nejproblematičtější úseky do zmíněného chodníkového programu.

Realizace oprav chodníků ve všech ulicích, a to především v oblasti ohraničené ulicemi Na Václavce, U Klavírky, U Malvazinky, Nad Santoškou, U Sanopzu a Xaveriova  je bohužel nad finanční možnosti naší MČ.

Spolupráce s občany již v této souvislosti samozřejmě probíhá a většina chodníků zařazených do oprav pochází právě z podnětů občanů naší MČ.

 

 

Mgr. Jan Smetana

místostarosta MČ Praha 5

Kontakt

Městská část Praha 5
nám. 14. října 1381/4
150 00 Praha 5

Tel.: +420 257 000 511 E-mail: podatelna@praha5.cz

ID datové schránky: yctbyzq

Podrobné kontakty a úřední hodiny

Sociální sítě