sloučení MŠ nám.14.října

Datum interpelace:
22. 05. 2012
Datum odpovědi:
24. 07. 2012
Interpelující:
Mgr. Lucie Roučková, Ph.D.
Interpelovaný:
Michal Šesták
Příloha odpovědi:

Interpelace:

 

Interpelace ve věci sloučení MŠ nám 14.října se ZŠ Kořenského

 

Michal Šesták

Člen rady MČ Praha 5

 

Vážený pane Šestáku,

 

Rada městské části na svém zasedání dne 21. 2. 2012 usn. č. 6/198/2012 schválila vyhlášení konkurzního řízení na pracovní místa ředitelek 10ti mateřských škol, příspěvkových organizací zřizovaných městskou částí. Mezi těmito deseti bylo též vyhlášeno konkurzní řízení na ředitelku MŠ náměstí 14. října 2994.

Naprosto nechápu, že bez jakýchkoliv informací, inspekčních zpráv či znalosti klimatu v jednotlivých zařízeních, jste plošně vyhlásili výběrová řízení,  argumentace o jediném spravedlivém postupu při změně pracovní smlouvy ředitele po šesti letech na dobu určitou, je chabá a rozhodnutí rady bylo ukvapené a velmi nefér k ředitelům našich škol.

Nemohu ani pochopit  postup při vyhlášení výběrového řízení na pozici ředitelky MŠ náměstí 14. října 2994, kdy usnesením rady č.16/633/2012 byl vzat na vědomí výsledek konkurzního řízení, že uchazečka není vhodná, zároveň bylo schváleno pověření Mgr.Bc. Libuše Daňhelkové, ředitelky ZŠ Kořenského vedením MŠ nám 14. Října a uloženo radnímu Šestákovi předložit návrh sloučení ZŠ Kořenského s MŠ nám 14. Října. Na místě je zde otázka, co by se stalo, kdyby – náhodou – paní ředitelka uspěla ???

Zde mi jasně chybí nejprve komplexní představa o budoucnosti fungování mateřských škol, tedy koncepce předškolního školství  i vyjádření komise výchovy.

Nedivím se ředitelům, pedagogickým pracovníkům ani rodičům, že v reakci na tato rozhodnutí píší petice, dopisy zastupitelům a jsou s prací radnice nespokojeni.

 

S pozdravem

 

Mgr. Lucie Vávrová Ph.D

předsedkyně klubu zastupitelů ODS

Odpověď:

 

 

Věc: Interpelace

 

 

Vážená paní předsedkyně klubu zastupitelů ODS,

 konkurzní komise se řídila §5 odst. 1 vyhlášky MŠMT č.54/2005 Sb., o náležitostech konkurzního řízení a konkurzních komisí, v platném znění a výsledky konkurzního řízení jsem předložil zřizovateli a RMČ Praha 5 byly potvrzeny. Jednání konkurzní komise dle uvedené vyhlášky je neveřejné.

 Výběrová řízení byla vyhlášena a projednána ve školské komisi na jejím prvním zasedání 5.3.2012 bod. 1/9. Rozhodování RMČ Praha 5 je podloženo pololetním hodnocením ředitelů jako podklad pro vyplácení odměn (schváleno usnesením RMČ duben 2007 – „Pravidla pro stanovení platových náležitostí ředitelům základních a mateřských škol zřizovaných Městskou částí Praha 5 (pravidla)“).

 Komplexní představa o fungování školství je v tuto dobu diskutována s koaličními partnery.

 

 

 

Michal Šesták

radní Městské části Praha 5

 

 

 

 

Kontakt

Městská část Praha 5
nám. 14. října 1381/4
150 00 Praha 5

Tel.: +420 257 000 511 E-mail: podatelna@praha5.cz

ID datové schránky: yctbyzq

Podrobné kontakty a úřední hodiny

Sociální sítě