Music Art

Datum interpelace:
22. 05. 2012
Datum odpovědi:
28. 06. 2012
Interpelující:
Bc. Lukáš Herold
Interpelovaný:
MUDr. Radek Klíma
Příloha interpelace:

Interpelace:

Interpelace na starostu MUDr. Radka Klímu

 

V Praze dne 22. května 2012

 

 

Vážený pane starosto,

V minulých týdnech se na radnici začalo hovořit o možné výpovědi soukromé základní umělecké školy Music Art z prostor v ulici V Remízku na Barrandově. O takové možnosti mluví i pan radní Šesták pod bohulibým pláštíkem hledání prostor pro klub seniorů. Nechce se mi věřit, že školu, která má více než 450 žáků, z naprosté většiny právě obyvatel Barrandova, školu, která jako fakultní škola Univerzity Karlovy vzdělává více než 150 posluchačů pedagogické fakulty UK, školu, která má amatérský  orchestr  Smíchovskou komorní filharmonii, školu, která je v této lokalitě jediná, chcete vyštvat z prostor, kde je již více než deset let. Neexistuje žádný  důvod, proč by se tak mělo dít.

Vážený pane starosto, vyzývám vás, abyste upustil od úvah o likvidaci této školy a jednoznačně se postavil na stranu občanů Barrandova a hlavně barrandovských dětí.  A jestli chcete debatovat o výši nájmu, pak byste se měl zejména zasadit o to, aby majetek městské části byl řádně spravován. Snížené nájemné bylo odůvodněno zejména havarijním stavem oken v této budově.  Protože vím, že na Barrandově chybí prostory pro další aktivity, považoval bych za rozumné, abyste našel v rozpočtu prostředky na zprovoznění  objektu v Záhorského ulici, která je již několik let nevyužívaná. Věřím, že při masivních příjmech z privatizace to pro vás nebude žádný problém.

 

 

 

 

 

Bc. Lukáš Herold

Předseda kontrolního výboru ZMČ

Odpověď:

Vážený pane předsedo kontrolního výboru ZMČ,

 

tak jak jsem Vás již informoval přímo na 17. zasedání Zastupitelstva MČ Praha 5 dne 22.05.2012 Rada MČ o žádné takové výpovědi neuvažuje a ani neuvažovala. Velmi
si vážíme práce této ZUŠ a budeme ji i nadále podporovat. To však nic nemění na tom,
že smluvní podmínky a ceny musí být pro všechny soukromá školská zařízení stejné. Proto budeme iniciovat jejich narovnání. Vy jako předseda kontrolního výboru jistě velmi dobře víte, že investice do oken je plánována na letošní rok. Vážený pane předsedo, velmi rád bych, abyste si informace typu „vyštvat či likvidace“ nejprve ověřil, než přistoupíte k další interpelaci, ve které uveřejníte takové nepravdy a pomluvy.

 

 

S pozdravem

                                                                                                                                

 

 

 

 

MUDr. Radek Klíma

 starosta MČ Praha 5

Kontakt

Městská část Praha 5
nám. 14. října 1381/4
150 00 Praha 5

Tel.: +420 257 000 511 E-mail: podatelna@praha5.cz

ID datové schránky: yctbyzq

Podrobné kontakty a úřední hodiny

Sociální sítě