park Na Skalce

Datum interpelace:
20. 09. 2011
Datum odpovědi:
18. 10. 2011
Interpelující:
Bc. Lukáš Herold
Interpelovaný:
Ing. Jiří Vejmelka
Příloha interpelace:
Příloha odpovědi:

Interpelace:

Interpelace na zástupce starosty Jiřího Vejmelku

V Praze dne 20. září 2011

Vážený pane zástupce starosty,

ve své odpovědi na moji interpelaci z 19. 8. mě vyzýváte, abych se Vám omluvil za nařčení ze lhaní. Je mi líto, ale musím si trvat na svém. Filipika, kterou se chcete ospravedlnit, totiž, že nepopíráte, že dokument hovořící o získávání veřejných zakázek sice existoval a Vy jste se k němu v e-mailové korespondenci vyjadřoval, ale nebyl nikdy schválen orgány VV, je možná zajímavá, míjí se však účinkem.  Zároveň je pod mojí úroveň komentovat Vaše poznámky na moji osobu. Touto mojí interpelací bych Vás rád vyzval k práci, protože – což možná nevíte – jste se po mém soudu nestal zástupcem starosty, abyste kritizoval všechny okolo a sám nic moc nedělal.

 V minulosti došlo k sesuvu půdy nad jezírkem v parku Na skalce.  V rozpočtu na tento rok se počítalo s investicí ve výši šesti milionů korun.  Zatím se nestalo nic, jezírko je dále vypuštěné a předpokládám, že k opravě parku již tento rok nedojde.  Prosím, sdělte mi, kdy dojde k opravě tohoto krásného parku v centru naší městské části.

 

                                                                              S pozdravem

 

 

                                                                                              Bc. Lukáš Herold

                                                                              předseda Kontrolního výboru  ZMČ Praha 5

 

Odpověď:

Věc:

Odpověď na interpelaci

 

Vážený pane předsedo kontrolního výboru,

odpovídám na Vaši interpelaci ze dne 20.09.2011. Již po třetí Vám sděluji, že Věci veřejné v roce 2009 ani později nepřijaly žádný dokument, kde by bylo napsáno cokoliv o získávání veřejných zakázek a o vypisování tendrů ve prospěch Věcí veřejných, či Víta Bárty. Zejména je podstatné, že Věci veřejné až do komunálních voleb na konci roku 2010 neměly v České republice žádné zastupitele, kromě Prahy 1, kde ale byly v opozici. Z toho plyne, že se Věci veřejné ani teoreticky nemohly podílet na skandálním poškozování Prahy 1 a Prahy 5 tak, jak předvedla zejména v minulém období ODS. Nakonec výsledky auditu hospodaření v Praze 5  jsou jednoznačné.

Dále ve své interpelaci naznačujete, že sám nic moc nedělám. Nechci hodnotit sám sebe, ale jsem přesvědčen, že např. zavedení nové školní autobusové linky č. 558, zlevnění provozu autobusové linky č. 128 pro naši městskou část o cca 600 tis Kč/rok, připravované zkvalitnění přívozu P 5 při úspoře cca 1,2 mil Kč/rok pro Prahu 5 již od počátku příštího roku, zavádění sběru elektroodpadu atd. jsou výsledky, se kterými mohu být spokojený. Samozřejmě, že výsledky práce každého radního se odvíjejí od kvality práce zaměstnanců úřadu, v mém případě Odboru dopravy a Odboru ochrany životního prostředí.

Pokud se týká Vašeho dotazu na investiční akci v parku Na skalce, upozorňuji Vás, že investice jsou řízeny odborem investičním, který sídlí v budově radnice na nám. 14. října 4. Zde Vám jistě podají přesné informace. Kompetenčně spadají investice pod zástupce starosty Mgr. Patrika Havlíčka, který má kancelář v budově radnice Štefánikova 13, 15.

S pozdravem

                                                                                          Ing. Jiří Vejmelka

Kontakt

Městská část Praha 5
nám. 14. října 1381/4
150 00 Praha 5

Tel.: +420 257 000 511 E-mail: podatelna@praha5.cz

ID datové schránky: yctbyzq

Podrobné kontakty a úřední hodiny

Sociální sítě