Nedostatečné příjmy z majetku MČ

Datum interpelace:
24. 03. 2011
Datum odpovědi:
20. 04. 2011
Interpelující:
RNDr. Miroslav Škaloud
Interpelovaný:
Ing. Miroslav Zelený
Příloha interpelace:
Příloha odpovědi:

Interpelace:

 

V usnesení Rady k rozpočtu je uveden jako jediný zdroj nedostatečných příjmů “stav majetku z předchozích volebních období.

 

Cituji. “Rozpočet vykazuje na jedné straně nedostatečné příjmy z majetku MČ, které vznikly v důsledku dědictví stavu majetku po předchozích volebních obdobích, a na druhé straně zbytečně vysoké výdaje z taktéž nevýhodných smluv”.

 

Vzhledem k tomu, že usnesení uvádí, že se jedná o nedostatečné příjmy z majetku MČ, žádám Vás o vysvětlení u kterých konkrétních majetků jsou pozorovány nedostatečné příjmy a jak by si u nich rada představovala zvýšit výnosy. 

 

M. Škaloud

 

 

Odpověď:

 

Vážený pane doktore,

k Vaší interpelaci ve věci konstatování nedostatečných příjmů z majetku sděluji, že tato myšlenka se týká hlavně majetku nemovitého.

Evidujeme nemovitý majetek v hodnotě 5.510 mil. Kč, ve výnosech, po odečtení výnosů z privatizace (ve výši 247 mil. Kč), evidujeme za rok 2010 pouze 246 mil. Kč, což při celkovém objemu nákladů 355 mil. Kč ukazuje, že hospodaření s majetkem vykazuje ztrátu.

Náprava tohoto stavu vyžaduje rozhodnutí o optimalizaci nemovitého majetku.

Po stanovení konečného výčtu položek nemovitého majetku pak bude nezbytné posouzení nákladů a výnosů jednotlivých položek a případně stanovení závazných ukazatelů hospodaření.

 

 

 

 

S pozdravem

 

 

 

 

 

MUDr. Radek Klíma

 

 

 

Kontakt

Městská část Praha 5
nám. 14. října 1381/4
150 00 Praha 5

Tel.: +420 257 000 511 E-mail: podatelna@praha5.cz

ID datové schránky: yctbyzq

Podrobné kontakty a úřední hodiny

Sociální sítě