Pod školou 3

Datum interpelace:
23. 04. 2009
Datum odpovědi:
09. 06. 2009
Interpelující:
Ondřej Gál
Interpelovaný:
JUDr. Milan Jančík, MBA
Příloha odpovědi:

Interpelace:

 

 
Interpelace: Půdní vestavba Pod Školou 3/456, Košíře Praha 5 - Nedodržení termínu     
                      odpovědi na podání o závažných skutečnostech jejichž neřešením by mohlo   
                      mít za následek poškození v majetkové oblasti.  
 
 
 
Pane starosto,
     Obracím se na Vás se žádostí prošetření, kde a kým došlo k pochybení že nebylo odpovězeno na podání ze dne 28.1.2009 adresovaného Městské části Praha 5, tedy zřejmě přebíráno vaší kanceláří ve věci výše zmíněné. Rovněž žádám o sdělení opatření, jaká budou provedena v této věci.
   
    Pro přesnost si dovoluji převzít do obsahu své interpelace citaci předmětného podání, které jed nedílnou přílohou této interpelace.
  
     
Ondřej Gál
předseda
zastupitelského klubu
Svobodní
 
V Praze dne 23.4. 2009
 
 

Odpověď:

 
Vážený pane zastupiteli,
k vaší interpelaci mohu uvést následující:
Předmětný dopis nebyl na MČ Praha 5 nikdy doručen ,  což bylo ověřeno ve spisovně úřadu na i  příslušných odborech, a proto nemohlo být  na Vámi uváděný dopis odpovězeno .
 
 Na základě Vaší interpelace přesto MČ Praha 5 nechala  právně posoudit   případný nárok společnosti FORUS CZ a.s.   na vydání majetkového prospěchu z bezdůvodného obohacení, jehož možné uplatnění vůči MČ Praha 5 společnost FORUS CZ, a.s. naznačuje v předmětném dopise ,který byl přílohou Vaší interpelace. 
 
Z dokumentů, které má MČ Praha 5 k dispozici nelze učinit zcela jednoznačné právní závěry  tak jak naznačujete i Vy ve své interpelaci. Vše však nasvědčuje tomu, že nárok na vydání bezdůvodného obohacení uplatněný společností FORUS CZ, a. s. neexistuje. Společnost FORUS CZ, a. s. nemůže disponovat současně nárokem na úhradu ceny díla vůči JUDr. Lamkovi a současně nárokem na vydání bezdůvodného obohacení vůči Městské části Praha 5.  Bylo by nutné pro to tvrzení,  pokusit se zajistit další důkazy nasvědčující tomu, že mezi JUDr. Lamkou a společností MV stavby, s. r. o. byla uzavřena platná smlouva o dílo, neboť JUDr. Lamka byl ve smyslu Smlouvy o provedení stavebních prací a vydaného stavebního povolení povinen oznámit Městské části Praha 5 identifikaci zhotovitele stavby. Je velmi pravděpodobné, že pohledávka uplatněná společností FORUS CZ, a. s. vyplývá ze smluvního vztahu mezi společností MV stavby, s. r. o. a JUDr. Lamkou a její uplatnění vůči Městské části Praha 5 je účelové a směřující k přenesení závazku na dlužníka s lepší bonitou.
 
           
S úctou                                                                     
 
 
 
 
                                                           JUDr. Milan Jančík, MBA                  

Kontakt

Městská část Praha 5
nám. 14. října 1381/4
150 00 Praha 5

Tel.: +420 257 000 511 E-mail: podatelna@praha5.cz

ID datové schránky: yctbyzq

Podrobné kontakty a úřední hodiny

Sociální sítě