OSG Buďánka a TC

Datum interpelace:
23. 04. 2009
Datum odpovědi:
09. 06. 2009
Interpelující:
RNDr. Milan Macek, CSc.
Interpelovaný:
JUDr. Milan Jančík, MBA
Příloha interpelace:
Příloha odpovědi:

Interpelace:

 
Interpelace
 
Vážený pane starosto,
 
s koncem školního roku končí nájemní smlouva Osmiletého gymnázia Buďánka o. p. s. a Tanečního centra Praha – konzervatoře, o. p. s. v objektu Pod Žvahovem 5/463, k. ú. Hlubočepy. Žádám o sdělení, zda Rada MČ skutečně trvá ukončení činnosti obou těchto škol v uvedeném objektu a pokud ano, jak bude tento objekt nadále využíván.
 
 
 
 
RNDr. Milan Macek, CSc., zastupitel
V Praze dne 23. 4. 2009
 
 

Odpověď:

 
Vážený pane doktore,
k užívání areálu Pod Žvahovem ze strany Osmiletého gymnázia Buďánka, o.p.s., a Tanečního centra Praha – konzervatoř, o.p.s., sděluji následující:
 
Městská část Praha 5 vždy pečlivě dbala i nadále bude dbát o rozvoj školství na území Městské části Praha 5. Ujišťuji Vás, že v souladu s  uvedeným je a také bude postupováno i vůči studentům Osmiletého gymnázia Buďánka, o.p.s. a Tanečního centra Praha – konzervatoř, o.p.s., ale současně však bude též vždy postupováno dle zákona a zachování povinnosti jednat s péčí řádného hospodáře s majetkem svěřeným Městské části Praha 5 do správy.
 
Jak jsem již uvedl na 16. zasedání zastupitelstva dne 23.4.2009 došlo s ohledem na nezajištění si nového objektu pro výuku ze strany současného nájemce areálu Pod Žvahovem, Osmiletého gymnázia Buďánka, o.p.s. došlo k dohodě s tímto nájemcem o tom, že předmětný areál bude moci Osmileté gymnázium Buďánka, o.p.s. užívat až do 31.12.2010. V současné době je vypracováván právníky Městské části Praha 5 text této dohody, která by měla býti uzavřena nejpozději do 31.7.2009.
 
V souvislosti s výše uvedeným je vztah Tanečního centra Praha – konzervatoř, o.p.s. k areálu Pod Žvahovem odvozen od právního postavení Osmiletého gymnázia Buďánka, o.p.s.
           
 
S úctou                                                                     
 
 
 
 
                                                           JUDr. Milan Jančík, MBA                  
 

Kontakt

Městská část Praha 5
nám. 14. října 1381/4
150 00 Praha 5

Tel.: +420 257 000 511 E-mail: podatelna@praha5.cz

ID datové schránky: yctbyzq

Podrobné kontakty a úřední hodiny

Sociální sítě