Střet zájmů

Datum interpelace:
28. 06. 2007
Interpelující:
Jiří Metelec
Interpelovaný:
Ing. Jan Matoušek

Interpelace:

Pan

Ing. Jan Matoušek

předseda bytového výboru

zastupitelstva MČ Praha 5

 

V Praze dne 27.6. 2007

 

Interpelace ve věci střetu zajmů

 

Vážený pane předsedo,

 

jistě si uvědomujete, že jste předsedou výboru, který se zodpovídá ze svých aktivit zastupitelstvu a nikoliv radě městské části. Z tohoto důvodu se domnívám, že jste měl na 6. zasedání Z MČ Praha 5 dne 8.6.2007 předložit zastupitelstvu úplné informace o činnosti firmy Farao a Vašich vztazích s firmou Egea v inkriminovaném období.

 

Zastupitelům jste vysvětlení, proč nepovažujete získání významného majetkového prospěchu, jehož jste se domohl v dvojjediné roli zastupitele a podnikatele za neetickou záležitost, která je založena na střetu zájmů, nepodal a naopak pohrozil právními kroky televizi NOVA a kolegům Gálovi a Budínovi, kteří s Vaším počínáním vyslovili nesouhlas.

 

Současně připomínám, že při hlasování o prodeji bytového domu č.p. 660 Cetyňská č.o. 5, k.ú. Košíře Ing. Anně Egererové dne 18.3.2004 (předpokládám, že nepopíráte tvrzení, že v té době byla pro Vás osobou blízkou), jste hlasoval pro prodej. Na rozdíl od obdobných případů kolegů Gála a Fořta (ten ale kupoval majetek za hodnotu nemovitosti podle cenové mapy), kteří v uvedených případech deklarovali střet zájmů a hlasování se zdrželi.

 

 Zkuste si představit, jakému postihu by byl vystaven např. zaměstnanec bytového odboru úřadu MČ Praha 5, který by činil totéž co Vy.

 

Ptám se Vás tedy, zda na základě uvedených skutečností a hlasu svého svědomí hodláte přijmout osobní zodpovědnost a rezignovat na zastupitelský mandát?

 

S pozdravem

 

Jiří Metelec

člen zastupitelstva MČ Praha 5

Kontakt

Městská část Praha 5
nám. 14. října 1381/4
150 00 Praha 5

Tel.: +420 257 000 511 E-mail: podatelna@praha5.cz

ID datové schránky: yctbyzq

Podrobné kontakty a úřední hodiny

Sociální sítě