Rekonstrukce Záhorského – „top“ investice na Barrandově

29/06/2018

Přeměna bývalé MŠ Záhorského na Barrandově na prostor pro rodinné centrum je zdárně dokončena. MČ Praha 5 počítá s tím, že by občané do centra mohli zavítat již v průběhu září. Z hlediska financí jde o jednu z „top“ akcí MČ Praha 5. Částka potřebná na přeměnu nevyužívané budovy v moderní multifunkční prostor vyšla radnici zhruba na 33 milionů korun. Hotovou stavbu si ve středu 27. června 2018 přišli prohlédnout nejen zástupci MČ Praha 5 v čele s radním Martinem Damaškem (TOP 09), ale i občané.

Rozhodně jde o jednu z největších investičních akcí na Barrandově a jsme rádi, že se nám věc povedla. Vzniklo krásné místo uvnitř sídliště pro potřeby občanů. Záměr vybudování rodinného centra nabízí lidem místo setkávání napříč generacemi, s ideálně připraveným zázemím,“ uvedl radní Martin Damašek (TOP 09), a dodal: „Na děti čekají nová hřiště, v jejich bezprostřední blízkosti je venkovní posezení pro rodiče, bude tu také kavárna s terasou. Vnitřní prostory bývalé školky jsou uzpůsobené pro provozování dětské skupiny, pro klubovou a spolkovou činnost.“

Počítá se s tím, že rodinné centrum bude mít stálého správce, je pro něj připraven „služební“ byt přímo v budově.

Jak již bylo zmíněno, prohlídky zrenovovaného objektu se zúčastnili i občané. „Máme pozitivní ohlasy, což je skvělé. Přiznám se, že jsem z výsledku rekonstrukce nadšená a ještě víc mě těší, že to stejně vnímají občané. Je fajn, když od lidí z Barrandova slyšíte, že je tu konečně něco pro lidi,“ řekla zastupitelka Jarmila Svobodová (TOP 09), předsedkyně Komise zdravotní a sociální. „Myslím si, že si lidé centrum oblíbí, zvlášť rodiče, kteří si mohou být jistí, že jsou děti v příjemném a bezpečném prostředí,“ uzavírá.

 

 

Prohlídka rekonstruované budovy

Kontakt

Městská část Praha 5
nám. 14. října 1381/4
150 00 Praha 5

Tel.: +420 257 000 511 E-mail: podatelna@praha5.cz

ID datové schránky: yctbyzq

Podrobné kontakty a úřední hodiny

Sociální sítě